maanantai 12. tammikuuta 2015

Levyarvioita juomasuosituksien kera





Paperi T* & Khid* ‎– Ex Ovis Pullus Non Natis Serò Fit Ullus 12" EP

Paperi T on kyllä itselle entuudestaan tuntematon rappari, ihan kivat rapautukset kyllä. Khid:llä on kyllä mielenkiintosemmat jutut tällä levyllä. Joku projektin olonen julkasu tää tuntuis olevan, vaikka tälläsiä levyjä kuuntelis kyllä mielellään lisääkin. Äänimaailma on jännä ja ambientmainen sekä kiva siinä mielessä että riimit on hieman ahistavia.

Juomaksi suosittelen Magyaria jääkylmänä. 8/10 pistettä.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Famine Year - Tervetuloa Tilastoihin

Kun levy pärähti ekaa kertaa soimaan ni tuli sellanen fiilis että pitäis lähteä juoksemaan junaan perässä tai edellä että pääsis samalle aalto pituudelle. Mutta hetken päästä sanoista alko saamaan selvää ja rumpujen paukutus tuntui menevän yhteen soiton kanssa. Varmasti hyvä levy niille jotka jotka pitää sellasta "tuku tuku lampaitani tahdista" ja muutenkin mökästä. Julkaisu on muutenkin hyvin siisti paketti kunnollisine sisäpusseineen ja sanoitus liitteineen, miinusta täytyy antaa siitä ettei bändistä ollu kuvaa ja joutu laskeen seiskasta raidat että ties kumpi on kumpi puoli.

Tämän levyn kanssa suosittelen nauttimaan kuivaa valkoviiniä tuopillisen huikalla ja siihen hiukopalaksi pikku pussi sipsejä.

8/10 pistettä

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toni Kettinen - June 7"

Mukavaa folkkia jossa hyvät sanotukset. Luulisi että tämmönen levy saisi enemmänkin huomiota, ehkä paras suomalainen tuotos mitä olen pitkään aikaan kuullut mitä uuteen musiikkiin tulee. Kovasti odotan jos tältä artistilta tuli lisää musaa. Rauhallista folkkia on kiva kuunnella vaikka sunnuntaisin ja ottaa rennosti.

Tämän levyn kanssa suosittelen juomaks teetä ja naposteltavaksi Sisu karkkeja.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vom ‎– Live At Surf City 7" (Rerun Records re-press)

Tämä levy on jokseenkin ajaton klassikko ja sen takia otin sen arvosteltavaksi. Vom yhtyeestähän sitten myöhemmin perustettiin Angry Samoans bändi joka on aikas kuuluisakin. Onhan levy kaikessa typeryydessään juuri sopiva paketti ja esimerkillisen hyvä punk 7". Sanotukset ovat kornit ja osittain sairaatkin, mutta ei tässä kuitenkaan parodioida punk musiikkia vaan hyvässä hengessä pelleillään. Kaikille Sleepy Sleepers ja Angry Samoans faneille varmasti sopiva levy. Levyn paras biisi on kyllä "Too Animalistic" ihan jo kivan poljentonsa ja surf/garage fiiliksensä takia. Youtubasta löytyy hauskoja Vom musiikkivideoita joita suosittelen katsomaan.

Tämän levy kanssa sopii hyvin rommikola ja suolapähkinät jota kuuluisi maiskuttaa suu auki musiikin tahtiin jotta pääsisi samalle aaltopituudella musiikin tekijöiden kanssa.

10/10 Pistettä.


.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.J. Bonneman - Jeg Kendte Dem Ikke 7" (Spild Af Vinyl ‎– SAV04)

Amdi Peters Army bändi perustajajäsen soolo projekti. Monille tää on varmaan jo vanha juttu mutta itelle uus kun vasta tänä vuonna levyn hommasin. Mielestäni todella hyvä levy. Levy on punk/folk vaikutteinen, joten rentoutta riittää. Toivottavasti tältä artistilta tulee lisää soolo materiaalia joskus.

Tätä levyä kuunnllessa suosittelisin tekemään pari leipää ja ottamaan jonkun kasviksen tai hedelmän välipalaksi ja juomaan lasillisen maitoa.

9/10 pistettä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Patrik Fitzgerald And Attila The Stockbroker - Spirit Of The Revolution 7"

Tämän levyn ostin englannista Attila Stockbrokerin keikalta. Tavallaan ikimuistoinen keikka.

Levy on ulkoasultaan hyvin siisti. A-puolella on kappaletta Attilalta ja b-puolelle on kaksi kappaletta Patrikilta. Kivoja melodisia rallatuksia. Patrik Fitzgerald on vieläpä uusi tuttavuus minulle, ja tältä artistilta varmasti haluan kuulla lisää matskua.

Tälläistä folk musiikkia kuuntelee varmasti moni mielellään. Attila Stockbrokerin kappaleet taattua tavaraa ja rallattelu menee luihin. Attila vetää usein folkkinsa pelkästään säestäen itse sellaisella pienellä kitaralla (en tiedä soittimen nimeä).

Juomaksi suosittelen tälle levylle suosittelen vishyä ja naposteltavaksi viinirypäleitä.

10/10 pistettä.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rantavahdit: Naurava Aallot 7 (Libero Records 1992)
Varmasti paras suomalainen ramo punk 7". Osa sanoituksista on aidossa Ramones hengessä aikalailla järjettömiä tai ne eivät ainakaan minulle ole auenneet täysin. Hyvä henki kappaleissa on kuitenkin ja niitä on mukava koittaa kaljoitellessa hoilata ja päätään heilutella rummutuksen tahdissa. Itselläni käy ainakin niin että tämä levy saa minut aina uudestaan ja uudestaan haaveilemaan omasta punk yhtyeestä.

Tämän levyn kanssa suosittelen juomaksi kossuvishyä pienellä tujauksella sitruunaa, juuri sopivan raikas juoma tälläseen railakkaaseen menoon. 10/10

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se - Mä Haluan Elää/Mitä me tehdään? 7" (Johanna 1978)
Kivaa rocki sellasilla elämän myönteisillä ja hieman filosofisilla ja oivaltavilla sanoituksilla. Se yhtyeen musa ei kuitenkaan mitään taiderokkia, vaan 70-luvun loppu puolen lopun punk yhtyeiden kanssa kasvanut kova rokki bändi joka uskaltaa tuoda esiin myös herkän puolensa sanoituksien kautta. Tämän enempää en levyn sisällöstä viitti paljastaa, vaan toivon että lukija menee kuuntelemaan nämä kappaleet jostain ja muodostaa oman mielipiteensä.

Tämän levyn kanssa suosittelen nauttimaan jotain halpaa valkoviiniä jääkaappi kylmänä suoraan pullon suusta.

9/10

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uriah Heep - Demons And Wizards lp

Tämän levyn ostin heräteostoksena. En pätkääkään kadu ostostani. Levy on jotenkin niin energinen ja monipuolinen musiikillisesti. Kappaleet sopivan lyhyitä ja kuitenkin niin moniulotteisia että niihin uppoutuu kunnolla ja juuri tästä onkin kyse musiikista pitää saada joku fiilis ja tästä levystä sitä fiilistä irtoaa ainakin allekirjoittaneelle. Levyllä on mukavasti nopeita ja hitaita kappaleita sekaisin ja sama pätee juomiseen, välillä menee lujaa ja välillä hitaammin. Tällä levyllä varmasti saa juoma iltoihisi piristystä ja puheen aiheitakin varmaan löytyy siitä kuinka hyvä levy tämä oikein onkaan. Mukavia leijailu hetkiä vaan tämän levyn parissa.

Tämän levyn kanssa varmasti maistuu joku Fishermans Friend tyylinen snapsi ja lonkero. Itse ainakin koen näin.

10/10


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GG Allin ‎– Always Was, Is And Always Shall Be lp

Pahamaineisen punk rockarin depyytti levy. Tämä taitaakin olla miehen ainoa melodinen levy? kenties? Ei tämäkään mikään puhtoinen levy ole sanoituksiltaan. Cheri Love Affair kappaleessa laulaa prostitoidut taustaa ja eikä Assface* kappaleenkaan lyriikat kovin asiallisia ole. Kaikin puolin hauska levyj josta varmasti riittää viihdykettä vaikka päivittäiseen juomiseen asti, jos moista itse tuhoista toimintaa harrastaa. Tätä levyä voi suositella niille jotka on pettyneet siihen GG Allinin myöhempään tuotantoon, voisin jopa sanoa että tämä on yksi 80-luvun alkupuolen punkrock klassikoita.

Juomaksi tämän levyn kanssa suosittelen halpaa viskiä tai vahvaa olutta.

10/10



*Lyrics to Assface :
You think you're on my ass girl but that ain't you
It's the only thing that reminds me of you
All fat and ugly and covered with zits
When you open your mouth out comes shit

[Chorus:]
Assface honey that's what you got
Sisyphus baby you can suck my cock
Assface (YEAH!) that's what I said
In place of a face you gotta ass instead

Don't you sit where you don't belong
Gonna find some rope that's good and strong
Gonna hang you from the highest tree
We wont take no shit you'll see

[Chorus]

I'll get you back girl one way or another
Get away Merle she ain't got no brother
??? somebody said
Because your neck is turning red

[Chorus]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disrupt  ‎– Dub Matrix With Stereo Sound lp

Ihan heräteostoksena hankin tämän levyn kun kannessa oli Game Boy pelikonsoli. Tämä herätti varmaan jotain nostalgia fiiliksiä tämä Game Boy juttu minussa. Ostos oli hyvinkin kannattava teko, tälläinen pelimusiikki on hauskaa kuunneltavaa vaikkapa olutta ottaessa. Samalla levy voi toimia keskustelun avaajana kotibileissä, varmasti moni alkaisi muistelemaan vanhoja pelikonsoli kokemuksiaan.

Juomaksi suosittelen Vodka Russiani limppari kera sekä naposteltavaksi säilyke cocktailkurkkuja.

8/10 pistettä.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti